wtorek, 22 lipca 2014

Warzywa z kaszą jęczmienną

Kolejny przepis z serii "nie zrobiłam zakupów" , kasza z warzywami jest lekka i pożywna, nasz Maluch również z nami je, im więcej warzyw tym lepiej :)
Może to być baza obiadowa jako dodatek do mięsa



-200 gram kaszy jęczmiennej
-kilka marchewek
-pietruszka
-kilka brukselek
-por
-cebula
-czosnek
-łyżka oleju
-sól,pieprz
-listek laurowy

Kaszę gotujemy wg. przepisu ok 20 minut, Warzywa drobno kroimy, oprócz brukselki, ją gotuję i dokładam w całości. Cebulę i czosnek smażę na złoto, dorzucam do smażenia listek laurowy i pod koniec wyrzucam, resztę warzyw gotuję aldente, dorzucam do cebuli o czosnku i smażę, na koneic dorzucam kaszę i przyprawiam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz