-1 jajko
-szczypta majeranku
-garść kiełków fasoli mung
-garść fasolki zielonej szparagowej
-cebula
-2 ząbki czosnku
-100 gram wędliny/mięsa
-1 łyżeczka papryki w proszku
-0,5 łyżeczki kurkumy
-0,5 łyżeczki czosnku w proszku
-sól, pieprz
-natka pietruszki
-łyżka ketchupu extra hot :)
jajko usmażyć, po wylaniu na patelnię przebić żółtko,żeby się dobrze rozlało, posolić, posypać majerankiem, pieprz.
Cebulę przekroić na pół i każdą połówkę pokroić w cieniutkie plasterki. Na odrobinę oliwy wrzucić cebulę, obsmażyć, dodać pokrojony w plasterki czosnek i drobniutko posiekaną wędlinę/mięso, obsmażyć, wrzucić fasolkę i kiełki, przyprawić i smażyć. Na koniec dodać ketchup, i dokładnie wymieszać.
Na talerz wyłożyć warzywa z patelni, jajko pokroić w paski i wyłożyć na warzywach, posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz