Burrito mrozimy w papierze do pieczenia i w kilka sekund odgrzewamy w kuchence mikrofalowej, więc jest to opcja, którą można zjeść na szybko. Używam też jako dodatek do obiadu, odgrzewam i podaję z mięsem i sosami :)
Miałam małe placki tortilli, ale zdecydowanie polecam duże, łatwiej się składa, moje ulubione są Biedronkowe, elastyczne i bardzo smaczne :)
-8 placków tortilli
-8 plastrów żółtego sera
-2 omlety gryczane Klik
-garść ugotowanej fasolki szparagowej
-pół szklanki kukurydzy
na sosy:
-1 łyżka majonezu
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-sól/pieprz
-łyżeczka ketchupu
-łyżka ostego ketchupu
-łyżka sosu słodko-kwaśnego z chilli
-łyżeczka sosu chilli
Omlety smażymy i kroimy w kwadraty
Na placku tortilli układamy kwadrat omletu, kilka fasolek szparagowych,
posypujemy łyżeczką kukurydzy i kładziemy plaster szybki a na to ser żółty
Tortillę zawijamy w kwadraty i odkładamy
Przekrój paczuszek
Wersja do zamrożenia i zjedzenia na później :)
Każdą paczuszkę zawijamy w papier do pieczenia a następnie w folię aluminiową, podpisujemy markerem co zawiera paczuszka i do zamrażalnika. Jeśli tylko najdzie nas ochota wyjmujemy z zamrażarki, wkładamy do w papierze do mikrofali i po pół minutki z każdej strony i gotowe, ser się rozpuści, rozwijamy z papieru, zawijamy w folię i jemy ostrożnie bo gorące :) Smacznego :)
Sosy:
domowy tysiąca wysp:
majonez z jogurtem i ketchupem mieszamy , sól, pieprz i gotowe. Ja majonezu nie jadam, wiec dla mnei sam jogurt plus ketchup
ostry:
i tu lecę z gotowca, po łyżce ketchupu hot, sosu słodko-kwaśnego i łyżeczka chilli :0
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz