czwartek, 10 lipca 2014

Brokułowa

W większości zup jeżeli chodzi o brokuły, to zupy krem, ale ze względu na aktualne upały, robię lekkie zupy z dużą ilością warzywek, trzeba korzystać jak tyle warzyw jest teraz na rynku :)



-kilka ziemniaków
-marchewka
-pietruszka korzeń
-cebula
-brokuł
-bulion
-vegeta domowa
-sól, pieprz
-łyżka oleju
-2 łyżki  śmietany

Do bulionu wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę, pietruszkę i gotujemy do miękkości. Cebulę smażymy na oleju, wrzucamy do zupy, następnie dodajemy drobno pokrojone brokuły i gotujemy aż będą miękkie, przyprawiamy. Odlewamy łyżkę płynu do miseczki, dodajemy śmietanę, mieszamy i wlewamy ponownie do zupy .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz