czwartek, 24 lipca 2014

Fasolka szparagowa a`la po bretońsku

Pycha, trzeba robić od razu duże ilości, bo znika z prędkością światła :) Jędrna, delikatna fasolka w pysznym pomidorowo-cebulowym sosie :) Danie jest dietetyczne, nasz Roczniak wcina ze smakiem, czego chcieć więcej. Doskonałe jako dodatek obiadowy, a jem zamiast ziemniaków, a jak zostanie, to jako dodatek do wielu dań, np. do omletu na śniadanie :)



-400 gram fasolki
-1 duży ząbek czosnku
-2 cebule
-sól, pieprz
-papryka czerwona w proszku
-łyżka koncentratu pomidorowego
-olej

Fasolkę gotuję w osolonej wodzie aldente ok 7 minut
Do garnka wlewam olej, wrzucam cebulę i czosnek, podsmażam, wrzucam cebulkę, obsmażam. Koncentrat rozrobić z wodą i zalać warzywa, dusić do miękkości.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz