Owoce umyć, osuszyć, na tacy (taka wielkość, żeby zmieściła się cała do zamrażarki) rozsypać owoce i wstawić do zamrażarki, na ok 20-30 min, tak, żeby były już zmrożone, ale nadal sypkie. W woreczki foliowe wrzucać kolejne porcje owoców i włożyć do zamrażalnika :)
wtorek, 15 lipca 2014
Mrożenie porzeczek
Wszystkie owoce, aby nie stały się jedną bryłką lodu, a pozostały sypkie do końca - mrożę na tacy. Tak zamrożone owoce są łatwiejsze w użytkowaniu, łatwo odsypać sobie później połowę woreczka, jeżeli w dnaym momencie bedzie nam potrzebna mniejsza ilość :)

Owoce umyć, osuszyć, na tacy (taka wielkość, żeby zmieściła się cała do zamrażarki) rozsypać owoce i wstawić do zamrażarki, na ok 20-30 min, tak, żeby były już zmrożone, ale nadal sypkie. W woreczki foliowe wrzucać kolejne porcje owoców i włożyć do zamrażalnika :)
Owoce umyć, osuszyć, na tacy (taka wielkość, żeby zmieściła się cała do zamrażarki) rozsypać owoce i wstawić do zamrażarki, na ok 20-30 min, tak, żeby były już zmrożone, ale nadal sypkie. W woreczki foliowe wrzucać kolejne porcje owoców i włożyć do zamrażalnika :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz