czwartek, 24 lipca 2014

Delikatne szaszłyki z kurczaka

Pyyyyszszne, rozpływające się w ustach :) delikatne, kruche i aromatyczne. Pięknie się też prezentuje. Jako dodatek do ryżu, makaronu jemy w porze obiadowej, ale też jako dodatek do sałatki. Jest to kolejne danie które lubi mój roczniak, oczywiście zawsze w wersji mniej przyprawionej :)



-3 piersi z kurczaka
-łyżka musztardy
-łyżka jogurtu
-łyżka octu ryżowego
-sól, pieprz

Mięso myjemy, oczyszczamy, piersi przekrajamy wzdłuż na filety i kroimy wzdłuż na paski, wkąłdamy do miseczki, dodajemy sól, pieprz, musztardę, jogurt i ocet i odstawiamy na 2 h do lodówki.

Mięso nabijamy na patyki do szaszłyków, mona posypać przyprawą ziołową i smażymy na oleju rzepakowym z dwóch stron :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz