środa, 23 lipca 2014

Kokosanki z kleiku

Zrobiłam ciasteczka z myślą o 1 miesięcznym synku, bo zdrowe, bez cukru i szybkie, niestety nie przypadły do gustu :(  Zrobimy jeszcze jedno podejście przy podwieczorku, wtedy kiedy będzie głodny. Jak dla mnie są za mało słodkie, ale fajne, żeby zjeść sobie z cappucino i nie obarczać się dużą liczbą kcal.
Banan wykorzystany w przepisie powinien być z takie mocno dojrzałych  i lepiej użyć 2 sztuk, lub sróbować dosłodzić zblendowanymi daktylami



-160 gram kleiku ryżowego
-4 jajka
-kostka masła pow. 82%
-100 gram wiórków kokosowych
-1,5 banana

Białka ubić, żółtka, masło i banan zmiksować na puch, dodać wiórki i kleik, wyrobić na gładką masę, połączyć z białkami. Formować małe kuleczki, spłaszczać i układać na papierze do pieczenia. Piec w 170 C ok 20 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz