-1 litr bulionu
-5 ziemniaków
-2 marchewki
-1 pietruszka
-kawałeczek selera
-1 średnia cebula
-100 gram wędzonki
-1/2 szklanki suszu warzywnego
-100 gram kaszy gryczanej
-sól, pieprz
-susz natki pietruszki, majeranku
-3 ziela angielskie
-2 liście laurowe
-1/2 łyżeczki kurkumy
-1/2 łyżeczka czosnku granulowanego
Do bulionu wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, następnie drobno pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler i susz warzywny. Cebulkę i wędzonkę drobno siekamy, obsmażamy na oleju i wrzucamy do zupy, na koniec jak już warzywa prawie miękkie wrzucamy kaszę gryczaną ugotowaną i przyprawy, gotujemy do miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz