sobota, 4 października 2014

Papryka w zalewie pomidorowej

Pyyyszzzszna :) Najlepsza papryka jaką jadłam, hmmm może dlatego,ze ja faworyzuję przetwory o słodkim smaku, nie lubię mocnych octowych wyrobów. Zalewa pomidorowa uwalnia w papryce fajny smak, jest też fajny posmak czosnku a dodatek cukru daje fajną słodycz. Papryka wychodzi chrupka.



-1/2 litra wody
-1 szkl cukru
-czosnek
-1/2 szkl octu 10 %
1/2 szkl oleju
2 łyżki soli
-słoiczek koncentratu pomidorowego

Paprykę pokroić w paski i poukładać bardzo ciasno w słoikach. Na dno każdego słoika 1-2 ząbki czosnku ( ja dałam po 1 dużym, jak mały to 2 ząbki,a le porozcinałam je w słupki) i zalać zalewą. Pasteryzować około 5 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz