sobota, 4 października 2014

Surówka z białej kapusty

Surówkę najlepiej zrobić dobrych kilka godzin przed podaniem, żeby zmiękła. Klasyka wśród surówek, może bardziej stołówkowa,a le zawsze smakuje i pasuje do wielu rzeczy.


-1/2 główki białej kapusty
-1 duża marchew
-1 średnia cebula
-1 duże jabłko
-sól, pieprz
-ocet
-cukier
-jogurt naturalny 
-majonez

Kapustę szatkujemy drobno posypujemy solą, cukrem, i polewamy octem i zostawiamy do "przegryzienia" w tym czasie obieramy marchewkę, cebulę i jabłko, wszystko ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty mieszamy, dodajemy ok 3 łyżek majonezu i 1/2 szklanki jogurtu, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem i dokładnie mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz