sobota, 8 listopada 2014

Sernik rozpływający się w ustach

Dostałam przepis od Kochanej koleżanki Eweliny, sernik jest taki niesernikowaty :) Taki delikatny, piankowy trochę, pyszny, uwaga! szybko znika :D
Polecam rozpływa się w ustach :)



Masa serowa:
-1 kg sera białego
-4 żółtka
-2 jaja
-1 szkl cukru
-1/2 szkl oleju
-1,5 budyniu śmietankowego
-2,5 szkl mleka

Ciasto:
-2 szkl mąki
-20 dag margaryny
-1/2 szkl cukru
-2 łyzeczki proszku do pieczenia
-1 jajko 1 żółtko


Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i wylepić blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Jajka i żółtka utrzec w szklance cukru na puszystą masę następnie dodajemy porcjami ser, olej, budyń i mleko.

Masa będzie bardzo wodnista ale pięknie się zsiądzie podczas pieczenia.
Piec w 180 C około godziny





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz